Плюнката е нещо лигаво, пълно с епителни клетки, което човек изплюва,

...
Плюнката е нещо лигаво, пълно с епителни клетки, което човек изплюва,
Коментари Харесай

Плюнка: Думата, която лепна като марка на Костя-Шмаровоз и бандат...

Плюнката е нещо лигаво, цялостно с епителни кафези, което човек изплюва, с цел да се отърве от него.

 

С тази имитация Пеевски може да влезе в парламентарната класика, тъй като Костадинов и глутницата му в действителност са нещо, което българското общество е здравословно да изплюе.

Да не забравяме, че раковите болести пораждат от такива епителни кафези. Карциноми се назовават. Видяхме ги за следващ път през вчерашния ден.

 

Един подобен „ карцином “, от една маломерна партия, ломотеше през вчерашния ден по една телевизия, въртеше очички и използваше думи като „ морал “, „ достолепие “ и „ чест “. Същият, преди да влезе в политиката, изглеждаше редовен, само че по-късно всичко си пристигна на мястото. Включително неприятната миризма.

 

Според речника на улицата плюнка значи надут човек без покритие, само че с искания, човек с високомерно държание, безочливо пишлеме. В съпоставяне със слюнката плюнката е нещо мазно и неприятно.

Улицата, както доста постоянно се случва, е права. Което ме подсеща за Борисовия коментар във връзка бъркотията в Народното събрание, че постоянно по този начин се получавало, когато някой потегля против законно определената власт. Очевидно намек за митингите през 2020 против неговото трето държавно управление. Но Борисов бърка грубо. Ако тогава публичната воля го бе съборила от властта, а промените в магистратурата се бяха случили бързо и тъкмо, той в този момент щеше да е при бай Ставри, България щеше да е в Шенген и еврозоната, корупцията щеше да се е свила най-малко с 40%, което значи два пъти по-високи заплати и пенсии.

 

Плюнка не приляга само на Костя и бандата му…

 

***

 

Все отново този текст е отдаден основно на копейкиновци.

 

Във „ Възраждане “ не е задоволително да си по-креслив и нападателен от другите. Трябва да си по-креслив и нападателен от самия себе си.

 

***

Шумът от хората на Копейкин е подправен като усмивките на продажница.

 

***

Ако в Бэлгария има някаква мерна единица за нецензурност, това безспорно е скалата на простащината в политиката.

 

***

Костадинов твърди  непрекъснато: Ние сме най-хубавата партия, която мисли за националните ползи. Ако перефразираме именития английски водещ Джеръми Кларксън, това е все едно някой да крещи, че е болен от сифилис, най-хубавата болест, която се предава по сексуален път.

 

***

Ако искаш да бъдеш видян в българския парламент би трябвало да се държиш по-лошо от всички останали. Това изисква опредлени старания и дефицит на редица качества. Купата отива в сбирщината „ Възраждане “ с капитан Костя Шмаравоз.

 

На Дерибасовской открылася пивная.
Там собиралась вся компания блатная.
Там были девушки Маруся, Вера, Рая,
И с ними Костя, Костя-Шмаровоз.
 
В множеството разновидности на песента става дума за Васка-Шмаровоз. Изследователи на „ блатната “ просвета настояват, че оригиналът е Стьопка-Шмаровоз. Името обаче се сменя постоянно от другите реализатори. Тогава, за какво не и Костя?
Шмаровоз на одеско-еврейски „ блатен “ диалект значи сводник, човек, който прави бизнес с проститутки. А „ блатен “ е терминът за уличния, езика на незаконния свят. „ Шмаровоз “ и „ блатен “ постоянно се употребяват като метафора за държанието на политици.

***

Някакви проруски шамани тръбят, че би трябвало да вървим към бъдещето с памет за историята. Тогава дано да вземем със себе си тези 28-годишни момчета (само Левски и Раковски на по-голяма възраст…), които си заложиха главите на 28 години с цел да сме свободни и равни с Европа, а не да влачим чугунения руски монумент като робска верига…

 

***

Цялата идеология и философия на „ Възраждане “ се събира в три думи: Да вбесим всички!

***

Според моите скромни разбирания за живота, с цел да се запази човек в границите на някакви полезности, би трябвало да заобикаля общуването с политици. Колкото по-малко имам нещо общо с тях, толкоз по добре се усещам.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР